Albisteak

Euskadiko Enogastronomia Museo eta Guneen Sarearen eskaintza Fitur-en

2016/01/22
Villa-Lucia Ardoaren Gune Tematikoa, Txakolingunea (Bakio), Sagardoetxea Euskal Sagardoaren Museoa, Igartubeiti Baserri Museoa (Ezkio Itsaso), Gaztaren Interpretazio zentroa (Idiazabal), Ordiziako D’elikatuz Gastronomia eta Elikadura Zentroa, Tolosako Gorrotxategi Konfiteria zentroa dira Euskadiko Enogastronomia Museo eta Guneen Sarea osatzen dutenak. Azkeneko urteetan lankidetzan lanean ari den sare hau FITUR-en aurkeztu da. Sare honen helburua da euskal geografia gastronomi ikuspuntu batetik ezagutzera emango duten esperientziak eta proposamenak sortzea.

Sagardo Uzta

2016/01/08
Abendu amaieran II. Sagardo Apurua izan da Donostian. Urtarrilaren 13an, Aritz Aranburu surflariak irekiko du kupela Zelaia sagardotegian. Aurten, Gipuzkoan, azken urteetako sagar kopururik gehiena bildu da. Eguraldiak eraginda izaera eta gorputz handiko sagardoa da orokorrean, aromatikoki freskoa eta ahoan borobila.