Calçotada

2013/03/08 Ohiturak
Irrikitan nengoen calçot-ak dastatzeko eta lagun katalan batzuei esker aukera izan det calçotada bat zer den ezagutzeko.

Euskal Herrian txotx garaia izaten dugun aldi berean, Katalunian calçotada garaia izaten da.

Calçot-a tipularen barietate bat da, Kataluniako ohiko plater gastronomikoa, neguaren amaieran jaten dena romesko saltsarekin. 

Valls-eko calçot-a jatorri izendapenaren bitartez babestua dago. 

calçot

Calçot-ak erre egiten dira eta ondoren egunkarietan bildu barrutik egin daitezen.

Calçota-k erretzen

Lagun katalan batzuei esker calçotada-z gozatzeko aukera izan dut.

Calçot-ak jateko momentuan nola egin behar den erakutsi ziguten, ondoko argazkian ikus daitekeen bezala.

Calçota-k nola jan behar diren erakusten

 Eta azkenik, romescu saltsan sartu eta ahora, oso goxoak zeuden eta oso dibertigarria izan zen.

Kataluniara joateko aukerarik ez baduzue, Donostian Via Fora jatetxe eta gunean calçota-k dastatu ditzazkezue, baita Martutene auzoan dagoen Ali Oli jatetxean ere.

Ondoko bideoan Via Fora jatetxeko calçotada.

 

Oso gomendagarria, on egin!!!!