"Haria galtzen" erakusketa Igartubeitin
2017/06/08
Igartubeiti Baserri Museoan, ekainaren 10etik urriaren 1era ikusgai izango den erakusketa honek zuntza adierazpen artistiko gisa aldarrikatzen du, ikuspuntu berrietatik, historiaren eta euskal ohituren arteko harreman estua ezagutzera emateko aukera ere eskainiz.
Igartubeitiko baratzea eta ingurunea ekainean
2017/06/07
Honela dio esaerak: "Ekaina Eguzki Gaina". Eguzki ordu gehien dituen hilabetea da. Eta landa eremuko sineskerien arabera, hilabete magikoa da ekaina, eta ondorioz natura etengabe biziberritzen ari da sasoi honetan, misterioz eta magiaz beterik. Baratzean, tomateak, piperrak, alberjinia, albajaka, kalabazina, letxugak... landatzeko garaian gaude.
Baserri Eguna ekainak 18an
2017/06/07
Jardunaldi tematiko honetan, Igartubeitiko baratzera eta bere ingurunera bisita, umeentzako belar-meta tailerra eta bazkaria izango dira.
Igartubeitiko baratzea eta bere ingurunea maiatzean
2017/05/05
Esaerak dioenez, “maiatza, urteko ardatza”, hau da, landatzeko eta ereiteko garaian gaude.
Aste Santua Igartubeitin
2017/04/06
Igartubeitin Aste Santuan bisita gidatuak mokadutxoarekin eta familiek gailetak egiteko aukera izango dute apirilaren 15ean.
Emakumeak landa ingurunean V. Jardunaldia
2017/02/28
Emakumearen Nazioarteko Eguna ospatzeko topaketa, Igartubeitin, martxoak 12an.
Euskadiko Museo Enogastronomikoen Sareak atari berria aurkeztu du FITUR-en: GASTROMUSEUMS.COM
2017/01/19
Sei museok eta interpretazio zentrok osatzen dute sare hau, Euskadiko gastronomi produktu ezagunetariko batzuk gordetzen dituzten esentziak, ohiturak eta balioak bisitariei igortzeko asmoz.
Agur 2016
2017/01/05
Igartubeitik 15 urte bete ditu 2016an eta saiatu gara Museoa publiko mota ezberdinei eskainitako jarduera anitzen bitartez, ondarearen gizarteratzera zuzendutako egitasmoak antolatzen.
Imanol Manterolak lortu du IX. Sagardo Astea Argazki lehiaketako bildumarik onenari lehen saria
2016/11/26
Guztira 16 parte hartzaileek aurkeztu dituzte beraien argazkiak lehiaketara, 12 helduk eta 4 gaztek.