Tesi batek sagardoa mikatz bihurtzearen prozesua azaltzen du

2010/07/22 sagardoa
Bacterias lácticas de sidra natural: implicación en alteraciones y potencial prebiótico de cepas productoras de (1,3)(1,2)-ß-d-glucanos izenburupean

Sagar zukua 700

 

Gaizka Garai irakasleak eta Biokimikan lizentziatuak EHUan Bacterias lácticas de sidra natural: implicación en alteraciones y potencial prebiótico de cepas productoras de (1,3)(1,2)-ß-d-glucanostesia aurkeztu du. Ikerketak euskal sagardo naturala mikatz bihurtzeko prozesuan parte hartzen duten organismo eta eragileak aztertzen ditu. Sagardoa egiten denean, fruituaren osagai arruntenak, azido malikoak, transformazio kimiko bat jasaten du, azido laktikoa bihurtuz. Euskal sagardo naturalari dagokionez,  prozesuaren ondoren, mikrobiologi egonkortasun tratamendurik egiten ez denez (ardoan ez bezala), bakteria laktikoak nagusitzen dira. Bakterio hauetako batzu asaldurak sortzen dituzte, sagardoaren ezaugarriei kalteak eraginez. Ibabek sagardoaren “amina biogenak” aztertu ditu lehen aldiz.